Ga naar hoofdinhoud
06-51182574 info@puur-eigen.nl

Kinderen

Tijdens kinderyoga maken kinderen op een speelse en dynamische manier kennis met yoga door dans, mediteren en ademhalingsoefeningen, yogahoudingen en creatieve verwerkingsvormen. Ze ontwikkelen hierdoor hun zelfvertrouwen, evenwicht, concentratie, creativiteit en zelfkennis. Door de lessen krijgen de kinderen meer (innerlijke) rust en leren ze samenwerken. Yoga levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van alle kinderen. Ook kinderen met bijvoorbeeld concentratieproblemen, buikpijn, faalangst, slecht slapen, hoofdpijn of angsten, hebben allemaal baat bij yoga.
De lessen worden afhankelijk van de leeftijd ingevuld en aangepast. In de vorm van een yoga avontuur of themalessen komen de verschillende yogahoudingen, ontspannende en mediatieve oefeningen aan bod. De lessen die gegeven worden zijn losse lessen en niet wekelijks. Yoga oefeningen kunnen ook tegevoefd worden aan een coachingstraject. Op dit moment worden er in verband met de drukte in de praktijk alleen nog workshops aangeboden.

Bij yoga staat het plezier voorop en is er geen competitie, geen goed of fout

Yogatherapie

Soms heeft een kind behoefte aan een programma op maat, of lukt het niet om deel te nemen binnen een groepsles. Individuele coaching door middel van yogatherapie kan dan wenselijk zijn. Het programma wordt afgestemd op de ontwikkeling van het kind op dat moment. Ik ga hierbij uit van de mogelijkheden in plaats van te focussen op de beperking. Ik sluit aan bij de belevingswereld van het kind, waardoor het zijn eigen grenzen en ruimte leert te ontdekken en respecteren op een positieve en plezierige wijze. Dit geeft het kind handvaten om zich gezond te ontwikkelen, klachten te reguleren en op zijn eigen unieke manier hier mee om te gaan.  Denk hierbij aan hooggevoeligheid, hyperactiviteit/ADHD, een fysieke of mentale beperking, faalangst, slaapproblemen enz.

Deze les is ook mogelijk om samen met ouder en kind te volgen, of als traject op maat bij een Body Mind Release traject. Vanaf januari begint alweer de 3e module  ouder-kind kinderyogatherapie voor het hooggevoelige kind. Voor meer informatie hierover, neem contact op.

Het belangrijkste is dat je de tijd neemt voor jezelf, niets moet, alles mag!

Volwassenen

Yoga nidra, een techniek voor diepe ontspanning
Yoga nidra is de meest toegankelijke vorm van yoga. Het betekent letterlijk de yogavorm waarin je slaapt, maar je geest helder en alert is. Voor de les doen we eenvoudige oefeningen om het lichaam los te maken en voor te bereiden op het liggende gedeelte. Daarna volgt de echte yoga nidra die een half uur tot 3 kwartier duurt. Tijdens de les maak ik gebruik , voor wie wil, van de zuivere etherische olie van Doterra.  Deze olie ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Yoga nidra is een diepe ontspanningstechniek om fysiek, mentaal en emotioneel te ontspannen. Het is onder andere goed tegen slapeloosheid, stress, emotionele en fysieke blokkades, het verbetert het energie niveau en de concentratie en zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk meer in balans komt. Een uur yoga nidra staat gelijk aan 3 tot 4 uur slaap.
Yoga nidra is voor iedereen toegankelijk. Het is een geweldige oefening voor mensen met stress, slaapproblemen, bij gebroken nachten of als je herstellende bent van een ziekte of zomaar als cadeautje voor jezelf

Volwassenyoga wordt alleen nog maar gegeven tijdens een Body Mind Release traject of als retraite. Voor nieuwe data kijk bij workshops, of schrijf je in voor de niewsbrief.

     

Adembubbel, yoga in de klas

In het voorjaar volgt de nieuwe tweedaagse training Yogabubbel, voor in de klas. Tijdens deze  praktische training voor leerkrachten leer je in twee dagen hoe je zelf ontspanningsmomenten geeft in een klas. Momenten van rust, meer energie en concentratie waarbij kinderen leren om respectvol met elkaar om te gaan. Tevens leer je de opbouw van een volledige yogales en hoe in te zetten. Meer informatie volgt snel. Wil je op de hoogte gehouden worden, laat dan je mailadres vast achter.

 

Ervaring is niet nodig, de oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk.

 

Wie weet tot op de mat,
Liefs Maureen

Back To Top